torstai 8. joulukuuta 2016

Lomalla kotimaassa

Tuli ankaraa kritiikkiä tänään ja ihan syystäkin, en oo tänne päivitellyt miesmuistiin. Syykin on olemassa, läppäri kuulosti ja tuntui siltä että se olisi lähdössä lentoon tai räjähtämässä ihan millä hetkellä hyvänsä. Siispä se on ollut telakalla nyt aika pitkään enkä ole näin ollen kuviakaan editoinut viime aikoina. Nyt mulla on kuitenkin uusi kone ja siispä tänä iltana otin itseäni niskasta kiinni ja päätin viimein päättää tämän hiljaiselon.

Ja kyllähän tässä kelpaakin kirjoitella, olo on raikas ja rentoutunut saunan jäljiltä ja ulkona on kaunis talvinen maisema. Olen tosiaan Suomessa käymässä. Viime postauksen jälkeen tämä on jo toinen kerta kun olen täällä, päätin nimittäin käyttää lomapäivät viimeistä päivää myöten, sen verran reipas oon ollut että Suomi-lomat on olleet ihan ansaittuja.

Pieni onnellinen perhe. Grimistä on kasvanut oikean koiran näköinen ja Jazzy on nuortunut ihan silmissä!
Lokakuussa tulin käymään kotosalla enkä kertonut asiasta kenellekään muulle kuin siskolleni ja parhaalle ystävälleni. Koiralle järjestin hoitopaikan meidän kylästä ja kiikutin sen sinne ennen kun työkaverini tarjosi mulle kyydin Salisburyyn. Sieltä lähti juna iltapäivällä ja saapui Gatwickiin muutaman tunnin päästä siitä.


Grimin hoitopaikka piti mut ajantasalla pennun kuulumisista. Ilmeisen hyvin
siellä meni kuulemma, mitä nyt Grim varasteli tavaroita omaan pesäänsä
ja imeskeli toisten koirien korvia.

Lentokentällä kävi hassu tapaus kun vahingossa soitin taskupuhelun isälle. Kirjoitin sitten Whats Appissa että nappuloin vahingossa hikisillä sormilla työn tuoksinassa ja että jutellaan vaikka huomenna. Vaan eipä isä tiennyt että niin me juteltaisiinkin... kasvotusten.
Lento sujui jännittyneissä tunnelmissa, en malttanut odottaa että pääsen kotiin ja yllättämään perheeni! Helsinki-Vantaalla mulla oli puolisentoista tuntia aikaa odotella bussia ja se kului aivan mainiosti siinä Fazerin suklaata, Rainbown kolmioleipää ja Valion maitokaakaota nauttien. Ja kaverin Netflix-tunnuksia röyhkeästi hyväksikäyttäen.

Naapurini tuli hakemaan mut Jyväskylän matkakeskukselta kello 5:35. Siinä vaiheessa alkoi jännitys kohoamaan kun hän jätti mut meidän tien päähän ja raahasin matkalaukkuni tuttua mäkeä pitkin ja edessä siinti meidän koti. Hiippailin sisälle terassin ovesta ja saman tien koira syksyi mua vastaan vimmatusti vikisten. Yritin hiljentää sitä mutta sitten kuului makuuhuoneen ovelta isän ääni joka kysyi "Noh, mitäs?". Vastasin että "Hyvää huomenta!". Olihan siinä yllätystä kerrakseen, oli se sen kaiken salailun arvoinen!

Viisas paimenkoira seurasi mua kuin varjo.
Käytiin oikein match showssakin, jossa
Hukka oli violettien 3. !!
Pikkuveljen reaktio oli aivan yhtä hyvä, kävin sen herättelemässä sängystään ja se kärttyisesti mutisi jotain, luuli että oli toinen sisko, ei se jonka pitäisi olla Englannissa. Raahasin kiukkuisen teinin pois sängystään ja lopulta se laski 1+1 ja tulihan se halaus sieltä.

Lenkkiseuralainen aina yhtä kauniina ja rohkeena
Päivän aikana kävin kaupassa ja ulkoilin koiran kanssa. Tein pari pellillistä pitsaa ja laitoin ne leivinuuniin lämpiämään. Sitten odotettiin äitiä saapuvaksi kotiin. Minä seisoin talon nurkalla kun äiti tuli kotiin polkupyörällä, pikkuveli meni sitä jututtamaan ja johdatti oikeaan suuntaan sanoen että "Tuu kattomaan mitä Hukka (meidän koira) teki". Yllätys oli melkoinen kun nurkan takana olinkin minä. Oli se reaktio koko matkan arvoinen, yllätti ihan täysin!


Takasin tullessa mulla oli bussin vaihto
Heathrowlla ja sain  itsepalvelukassasta
vaihdossauuden £5 setelin, on se nätti!
Loma Suomessa oli vain 5 päivän mittainen mutta oli se kyllä mainio. Kävin tansseissa, tapasin kaveria ja ulkoilin koiran kanssa. Oli siinä ihan tarpeeksi irtiottoa arkeen. Kiva oli käydä Suomessa mutta kiva oli mennä takaisinkin!


Nyt tulin sitten joulun alla käymään täällä siitä syystä että joulun vietän Englannissa. Joko minun tai työkaverini pitää jäädä jouluksi tallille ja ajattelin antaa kaverille tilaisuuden lähteä kotiin sillä hän ei ole käynyt kotimaassaan sen jälkeen kun tänne elokuussa saapui.
Niin että saavuin taas Jyväskylään 5.12. aamulla ja lähden sitten 12.12. iltapäivällä. Ihan mukavan mittainen loma mahtuu tähänkin väliin, semmoinen etukäteinen joululoma!

Tuo 5.12. oli kyllä aika mainio päivä, Isä ja äiti tulivat mua hakemaan silloin aamusella ja sitten vietiin äiti töihin. Saavuttiin isän kanssa kotiin ja aloitettiin aamu puurolla, niin kuin kuuluukin. Koska pakkasta oli ollut aika reippaasti, ulkosaunan vesisäiliö oli jäässä ja se piti sulatella. Kun isä muutenkin lämmitti saunan vesien sulattamista varten niin samalla se lämpesi siinä määrin että pääsin kello 8 aamulla saunomaan! Ai että se teki hyvää, viimesen päälle puusauna kunnon löylyineen. Se oli melko hyvä alku lomalle se.

Aamusauna kello 8, tästä ei Suomi-turistin aamu paljoa parane!

Muutoinkin on ollut kyllä hyvä loma tähän asti. Oon saanut nukuttua hyvin, ulkoiltua ja saunottua sekä nähtyä naapureita ja ystävää. Kävin myös shoppailemassa ja ratsastamassa. Itsenäisyyspäivänä kävin sankarihaudoilla ja katsoin Tuntemattoman Sotilaan ja nautittiin jouluateria kinkkuineen, laatikoineen ja rosolleineen.
Samalla oon koittanut järjestellä ajatuksia ja mietiskeltyä asioita. Ja pyrkinyt aktiivisesti unohtamaan kaiken mikä Englannissa on, nyt ollaan täällä ja nautitaan tästä, Englanti ja työ kyllä odottavat kun sinne palaan.
Mun oli tarkoitus kirjoitella tässä vähän ulkosuomalaisuudesta ja siitä miten identiteetti on muuttunut kuluneen vuoden aikana sekä vähän tulevaisuuden suunnitelmista mutta taidan jättää ensi kertaan.

Vaikka blogi onkin ollut hiljainen viime aikoina niin kyllä muilla kanavilla oon ollut aika aktiivinen, jos kiinnostaa niin ota haltuun
Instagram: marillen
Snapchat: minkkismari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti