torstai 28. heinäkuuta 2016

Viimein kuulumisia

Seuraa kuulumisia arjesta, tällä kertaa kuvien merkeissä!


Tänään piti täyttää yhden laitumen vesisäiliö. Muille laitumille vesi tulee ihan putkea pitkin mutta tuo laidun on etäämpänä ja siellä on erillinen säiliö joka pitää käydä täyttämässä aina tarpeen vaatiessa.


Toissapäivänä vein yhden hevosen toiselle tallille kengittäjän vierailua varten. Tämä sankari kun onnistui keväällä vapautumaan kengistään niin ahkerasti että sai sitten hetken aikaa olla ilman ja kasvatella kavioitaan. Nyt on uudet kengät etusissa ja hyvältä näyttää ja ilmeisesti tuntuu. En ollut noita kengittäjiä tavannutkaan aikaisemmin mutta tykkäsin kovasti heistä. Ensinnäkin siksi että olivat paikalla sovittuun aikaan. Tunnen itse kengittäjän joka meillä käy ja hän on välillä tunninkin myöhässä eikä ilmoittele mitään tai pyytele anteeksi. Oli siis mukavaa vaihtelua tällainen yleellisyys.Maanantai-illan puhdetöitä. Neljä kuormaa heitettiin yhden farmiukon kanssa, hänellä alla kuormaaja ja perässä kärry niin sai tehtyä itelleenkin kuorman ja lastasi ja purki molemmat kuormat sitten. Kohtuullisen painava kuorma, pikkusen meinasi olla jänniä paikkoja kuoppaisilla pikkuteillä.


Viime viikonloppuna oli ponilla pesupäivä. Se on nyt ollut tämän viikon lastenleirillä, sitä varten piti kylvettää vanha rouva että kehtaa viedä ihmisten ilmoille. 


On ollut niin kuivaa että laitumet on aika kuppasen näköisiä. Oon koittanut niitä harailla ja tehdä sadetanssia että saataisi vähän eloa kasvillisuuteen. Nyt alkaa onneksi jo näyttää vähän paremmalta!


Kaks syö kuormasta ja yhden mielestä ruoho on vihreempää aidan toisella puolella.
Vein yhtenä iltapäivänä viisi kuormaa haraamaani kuivaa ja kuollutta ruohoa kahdelta laitumelta pois. Kohtuullisen lämmin siinä tuli näissä olosuhteissa talikon varressa heiluessa.Maisemissa ei valittamista! Vähän kun ruoho vielä vihertäisi niin olisi melko idyllistä!


Kärry johon lannat siivotaan karsinoista. Ei ihan hirveesti oo tilaa töppäillä peruutellessa kärryä kun sen käy tyhjentämässä ja tuo takaisin paikalleen. Kaatuu muuten vanha navetta kuin korttitalo. Mutta mukavaa hommaa, tykkään peruutteluharjoituksista!


Vanha pyöröpaali haisi ladon nurkissa, ei haise enää kun otin asiaksi viedä tunkiolle.Isot pojat otti mukaan rehuntekoon yhdeksi päiväksi pari viikkoa sitten! Oli hieno päivä, nautin kovasti kun sai kärryn kanssa pelailla ja viettää päivän traktorin hytissä.


Tuollaisen reissun tein melkein pari viikkoa sitten! Ajoin yhtenä kauniina lauantaina 580 mailia eli 933 kilometriä. Tätä ennen pisin reissuni oli ollut meiltä Southamptoniin ja takaisin, Southampton näkyykin tuossa oikeassa reunassa karttaa.. Eli aikamoinen matka tuli taitettua ja nähtyä vilaukselta melkoinen määrä mielenkiintoisia paikkoja.
Ajoin suuntaansa noin 5 tuntia ja lisäksi pidin yhden tauon mennen tullen. Paikanpäällä kohteessani vietin muutaman tunnin ennen paluuta.. Illalla olin aika pökerryksissäni ja puutunut ja uupunut 13 tunnin rutistuksesta. Ajaminen on hauskaa mutta välillä alkaa puuduttaa kun seurana on vain radio.

Mutta tänä viikonloppuna edessä on samainen matka taas. Tällä kertaa tosin kenties joutuisampi ja mieluisampi ainakin takaisin tullessa. Mutta siitä lisää ehkä jo sunnuntaina.. Tai alkuviikosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti