sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Hyvän viikon päätös

Kulunut vapaaviikonloppu oli kyllä mainio, tällaisia lisää!

✓ Ostin kameran! Mieluinen ja kohtuuhintainen löytyi Gumtree-sivulta, noin 7 mailin päästä meiltä. Kyseessä Canon EOS 100D ja mukaan tuli kittiputki 18-55mm sekä 17-85mm. Lisäksi otin kotoa mukaan 50mm 1,8 ii joten kylläpä näillä linsseillä pärjää.
Ensituntuma kameraan oli että jopa on pieneen kokoon saatu ahdettua paljon ominaisuuksia. Näyttö on terävä ja kosketusnäyttötoiminto on hieno lisä. Kuvanlaatu on merkittävästi parempi edelliseen verrattuna. Terävä näyttö helpottaa siinäkin että epäonnistuneet otokset huomaa helpommin ja ne on helppo poistaa jo kuvausvaiheessa.
Jossain vaiheessa pitää perehtyä tuon toisen objektiivin kontaktien puhdistamiseen, kamera ei aina ihan tunnista linssiä nyt..
✓ Hemmottelin itseäni ja ostin pitsan! Ja hyvä pitsa olikin. Löysin myös kauppaan ja sieltä takaisin käyttämättä navigaattoria.
✓ Nukuin eilen 11 tuntia ja olo oli kuin uudestisyntyneellä.
✓ Kävin eilen ja toissapäivänä juoksemassa. Tänään keskityin kameran kanssa käppäilyyn ja maisemien tiirailuun, mutta ehkä huomenna taas.Kulunut viikko oli muutenkin aika hieno.
Torstaina täällä meillä järjestettiin ensiapukurssi työntekijöille. Se oli päivän mittainen kurssi tuolla päärakennuksen kirjastossa (Yksi kauneimpia huoneita mitä olen nähnyt!).
Viime vuosina oon opetellut ensiaputaitoja usemmin kun muistankaan. Armeijassa oli taisteluensiapua niin P-kaudella, aliupseerikoulussa kuin omien alokkaiden P-kaudellakin. Lisäksi aukissa meillä oli kokonaisia päiviä jolloin opeteltiin pelkkiä ensiaputaitoja. Armeijan jälkeen lähdin aikuisopistoon ja siellä suoritettiin EA1.
Tää meidän ensiapukurssi oli aikalailla samanlainen kuin EA1. Sisältö oli lähes identtinen, oli oikein mielenkiintoinen kurssi siitä huolimatta. Opin paljon uutta sanastoa ja päästiin elvyyttämään nukkea useaan otteeseen sekä sitomaan parin raajoja.
Mulla oli niin hauskaa, mun pari oli Ema jonka kanssa on aina hauska olla. Hauskinta oli kuitenkin se kun vitsailtiin jotain ja muut ihmiset alkoi nauramaan mun jutuille. Myöhemmin illalla kuulin että mun host-perheen isäntä oli sanonut vaimolleen että "That Mari is just so funny!". Tulin aika hyvälle mielelle. Tiedän kyllä että osaan olla hauska ja ihan hyvää seuraa, mutta on kiva että se välittyy myös englanniksi.

Sanasto kehittyy täällä kaiken aikaa. Kun tulin tänne, mietin että mikä on riimu tai riimunaru englanniksi, nyt ollaan siinä pisteessä että osaan joitain sairauksia englanniksi, pystyn puhumaan kaviopaiseista ja ajoneuvoihin liittyvistä asioista ja tuun ymmärretyksi.
Tärkeintä on että avaa suunsa. Vaikka ei ihan täydellisesti puhuisikaan niin kannattaa se suu avata joka tapauksessa. Mun etuna on se että englanninkieli oli sujuvaa jo tänne tullessa ja se että olen hirmu puhelias ja kun ensimmäiset päivät vietin lähinnä kuunnellen ja vastaillen kysymyksiin, avasin suuni ja sen jälkeen sitä ei oikeastaan oo saanutkaan suljettua.

Ajattelin että seuraavan kerran kun saan ruhoni raahattua blogin äärelle, kirjoittelen kulttuurishokista tai siitä että koinko edes sellaista tänne tullessani.

1 kommentti: